Category: | Meat & Seafood | |
Special Consideration: | Quick and Easy | |
Servings: | 2-3 Person |
Description:
Resepi nie aku buat minggu lepas...tapi baru ada masa nak update...as usual la kan...tapi kira orait laa dapat upload nie...hehehhe
Ingredients:
500 gm udang (dibersihkan)
3 sudu besar cili giling
1 biji bawang besar (dipotong bulat)
2 ulas bawang putih (dicincang halus)
1 biji capsicum @ lada benggala (dipotong memanjang)
Sedikit belacan
Sedikit air asam jawa
Sedikit garam
Directions:
1. Tumiskan bawang putih hingga naik bau.
2. Masukkan sedikit bawang besar yang dipotong bulat tadi.
3. Masukkan cili giling dan tumis hingga pecah minyak. Masukkan belacan, garam dan sedikit air asam jawa.
4. Masukkan udang dan gaul rata. Biarkan udang hingga masak.
5. Masukkan capsicum @ lada benggala. Gaul seketika.
6. Sedia dihidang bersama nasi putih.
Resepi nie aku buat minggu lepas...tapi baru ada masa nak update...as usual la kan...tapi kira orait laa dapat upload nie...hehehhe
Ingredients:
500 gm udang (dibersihkan)
3 sudu besar cili giling
1 biji bawang besar (dipotong bulat)
2 ulas bawang putih (dicincang halus)
1 biji capsicum @ lada benggala (dipotong memanjang)
Sedikit belacan
Sedikit air asam jawa
Sedikit garam
Directions:
1. Tumiskan bawang putih hingga naik bau.
2. Masukkan sedikit bawang besar yang dipotong bulat tadi.
3. Masukkan cili giling dan tumis hingga pecah minyak. Masukkan belacan, garam dan sedikit air asam jawa.
4. Masukkan udang dan gaul rata. Biarkan udang hingga masak.
5. Masukkan capsicum @ lada benggala. Gaul seketika.
6. Sedia dihidang bersama nasi putih.
1 comment:
Nampak sedap. Kak Noor tidak pernah letak lada benggala bila masak sambal tumis udang. Sedap ke?
Post a Comment