Monday, August 24, 2009

Tomyam Ayam

Category:
Side Dishes & Condiments
Special Consideration:
Quick and Easy
Servings:
3-4 Person

Ingredients:
Isi Ayam
1 batang serai
2 helai daun limau purut
1 biji bawang besar (dipotong dadu)
2 biji bawang putih (diketuk)
1/2 inci halia
1 sudu sos ikan
2 batang baby corn (dibelah 4)
1/2 batang lobak merah (dihiris)
2 kiub tomyam
Garam

Directions:
1. Tumiskan bawang besar, bawang putih, serai dan halia di dalam periuk dengan sedikit minyak.
2. Apabila sudah naik bau, masukkan sos ikan dan sedikit air. Masukkan daun limau purut.
3. Masukkan ayam yang telah dibersihkan. Masukkan garam secukup rasa.
4. Masukkan sayur-sayuran spt lobak merah & baby corn. (jika suka boleh letak seleri).
5. Masukkan kiub tomyam dan reneh sehingga masak.
6. Taburkan daun bawang dan bawang goreng. Hidangkan bersama nasi.



No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin