Wednesday, August 15, 2012

Ikan Bilis Tumis Petai

Salam...

Ramadhan sudah hamper tiba di penghujungnya. Saat nie dah mula malas laa nak masak yang fancy-fancy sangat. Just masak apa yang sempat aje...



Bahan-Bahan:
100gm Ikan Bilis tanpa tulang
1 Biji Bawang Besar (dipotong bulat)
3 ulas Bawang Putih (dihiris halus)
3 biji cili padi
1 Papan Petai

Cara-caranya:
1. Goreng Ikan bilis sehingga sedikit garing.
2. Masukkan bawang putih & cili padi. Goreng hingga bawang garing sedikit.
3. Masukkan bawang besar dan gaul hingga bawang sedikit layu.
4. Masukkan petai yang telah dibersihkan. Gaul hingga masak. Hidangkan bersama nasi putih.

SELAMAT MENCUBA!




No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin