Chicken Chop Ramadhan |
Untuk Ayam:
6 keping chicken fillet (isi ayam tanpa tulang)
5 sudu Tepung Goreng (Jenama apa2)
1/2 cawan air
Untuk Gravy:
1/2 peket serbuk sos gravy (ada mcm2 jenis di pasaraya)
1 sudu sos lada hitam
1 ulas bawang putih (diketuk)
Bahan Coleslaw: (dihiris)
Kobis
Lobak Merah
Bawang Merah
Mayonis
1 sudu Serbuk Lada Hitam
Sedikit garam
Directions:
Ayam:
1) Bancuh tepung goreng bersama air.
2) Gaulkan bersama chicken fillet tadi.
3) Panaskan minyak dan goreng sehingga kekuningan (masak)
Gravy:
1) Panaskan minyak sedikit.
2) Tumiskan bawang putih. Masukkan serbuk sos gravy bersama sedikit air.
3) Masukkan sos lada hitam.
Bahan Sampingan:
Kentang Goreng
Cili Sos
5 sudu Tepung Goreng (Jenama apa2)
1/2 cawan air
Untuk Gravy:
1/2 peket serbuk sos gravy (ada mcm2 jenis di pasaraya)
1 sudu sos lada hitam
1 ulas bawang putih (diketuk)
Bahan Coleslaw: (dihiris)
Kobis
Lobak Merah
Bawang Merah
Mayonis
1 sudu Serbuk Lada Hitam
Sedikit garam
Directions:
Ayam:
1) Bancuh tepung goreng bersama air.
2) Gaulkan bersama chicken fillet tadi.
3) Panaskan minyak dan goreng sehingga kekuningan (masak)
Gravy:
1) Panaskan minyak sedikit.
2) Tumiskan bawang putih. Masukkan serbuk sos gravy bersama sedikit air.
3) Masukkan sos lada hitam.
Bahan Sampingan:
Kentang Goreng
Cili Sos
Cara-caranya :
Susun di dalam pinggan chicken fillet, bersama sayur2 tadi dan curahkan sos gravy ke atasnya. Sedia untuk di makan.
No comments:
Post a Comment