Saturday, September 4, 2010

Daging Masak Merah (Untuk 2-3 orang)

Nak upload dari sehari ke sehari ... lelama jadi lupa plak...anyway nie baru ada masa nak upload..so, enjoy :)

Bahan-bahan :
500 gm Daging Batang Pinang (dibersihkan & dihiris nipis)
1 Biji Bawang Besar (di potong bulat)
2 Ulas Bawang Putih (dicincang)
1/2 inci Halia (dicincang) *jika suka boleh letak
6 biji Tomato Ceri (dibelah 2)
1 helai Daun Limau Purut
4 sudu besar Cili Giling

Cara-caranya:
1. Panaskan minyak dan tumis bawang putih & halia. Kemudian masukkan bawang besar.
2. Masukkan cili giling dan tumis hingga naik bau.
3. Masukkan daging yang dihiris tadi. Gaul hingga masak. Masukkan daun limau tadi.
4. Hampir masak boleh la masukkan tomato ceri tadi. Kemudian tutup api. Hidangkan bersama nasi putih.

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin