Servings: | 2-3 Person |
Description:
SELAMAT MENCUBA!!
Resepi nie aku buat sendiri...dah jadi signature dish aku la kiranya....
Ingredients:
500 gm Udang Harimau - dibersihkan
1 biji bawang besar - dipotong bulat
2 ulas bawang putih - dihiris
1/2 biji lada benggala hijau - dihiris memanjang
2 sudu sos lada hitam
1 sudu sos cili
Sedikit air
Garam secukup rasa
Directions:
1. Bersihkan udang.
2. Tumiskan bawang putih dan sedikit bawang merah hingga naik bau.
3. Masukkan sos lada hitam dan sos cili. Biar mendidih. Tambah sedikit air.
4. Masukkan lada benggala dan dan udang. Kacau rata.
5. Masukkan baki bawang besar.
6. Kacau hingga masak.
7. Hidangkan bersama nasi panas
SELAMAT MENCUBA!!
Resepi nie aku buat sendiri...dah jadi signature dish aku la kiranya....
Ingredients:
500 gm Udang Harimau - dibersihkan
1 biji bawang besar - dipotong bulat
2 ulas bawang putih - dihiris
1/2 biji lada benggala hijau - dihiris memanjang
2 sudu sos lada hitam
1 sudu sos cili
Sedikit air
Garam secukup rasa
Directions:
1. Bersihkan udang.
2. Tumiskan bawang putih dan sedikit bawang merah hingga naik bau.
3. Masukkan sos lada hitam dan sos cili. Biar mendidih. Tambah sedikit air.
4. Masukkan lada benggala dan dan udang. Kacau rata.
5. Masukkan baki bawang besar.
6. Kacau hingga masak.
7. Hidangkan bersama nasi panas
No comments:
Post a Comment