Sunday, March 30, 2008
Marble Choc Cheese
Kek ini memang best..aku kukus..so rasa moist sangat..sedap..cuba laa..
Bahan-Bahan:-
Bahan A
180 gm. Butter
20 gm. cocoa powder - ayak
170 gm. Gula castor
3 biji telor
120 gm. tepong naik Sendiri - ayak
1 tsp. baking powder - ayak
Bahan B
250 gm. cream cheese
60 gm. gula castor
1 tsp. vanilla essence
1 biji telor
Cara-caranya:-
1. Pukul butter and gula.
2. Masukkan telor sebiji demi sebiji.
3. Masukkan tepong, cocoa dan baking powder yang telah di ayak. Gaul rata.
4. Di sebuah bekas yang lain, pukul kesumua bahan bahan B hingga kembang.
5. Tuang 1 bahagian adunan A kedalam loyang berukuran 7" dan ratakan. Kemudian tuangkan semua adunan bahan B. Ratakan permukaan loyang.
6. Tuangkan baki adunan A.
7. Bakar di oven 160 deg C - selama 60 mins.
8. Setelah masak tunggu hingga betul betul sejuk sebelum dipotong dan hidang.
9. Selamat mencuba.
Nota :-
Kek ini dikukus selama <>1jam.
Kek ini boleh dimasak menggunakan kaedah bakar atau pun kukus. Jika dibakar gunakan kaedah steambath kerana jika tidak kek akan menjadi sedikit kering.
Kek ini disarankan untuk dikukus sahaja kerana ia akan lebih moist dengan kadah ini.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment