Saturday, March 1, 2008
Hati Ayam Goreng Cili
Resepi nie simple aje...senang disediakan plak tu.
SELAMAT MENCUBA!!
Bahan-bahan:
500 gm Hati Ayam - dibersihkan
1 biji bawang besar - dihiris bulat
2 ulas bawang putih - dihiris
1 batang cili hijau - dihiris
Serbuk kunyit
4 sudu cili giling
1 sudu kicap - kicap kipas udang
Garam
Cara-caranya:-
1) Perapkan hati ayam bersama serbuk kunyit dan garam
2) Goreng hati ayam sehingga masak. Masukkan bawang putih. Tumis bawang hingga kekuningan
3) Masukkan cili giling dan sedikit kicap (lemak manis)
4) Masukkan bawang merah dan cili hijau. Gaul hingga masak.
5) Boleh dihidangkan dan dinikmati bersama nasi.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment