Resepi nie simple dan mudah disediakan...aku sempat masak nie lepas balik keje ari tu...kejap je dah siap...(gambar aku up kemdian k...)
Bahan-bahan:
1 tin kacang peas
500 gm ayam (dibuang kulit & potong kecil)
3 sudu makan sos tomato
2 sudu makan sos cili
1 biji bawang besar (dihiris)
2 ulas bawang putih (diketuk/dicincang)
1 biji cili merah (dihiris)
Daun Sup
Garam
Caranya:
1. Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih.
2. Masukkan ayam (Ditutup bagi mempercepatkan ayam itu masak).
3. Masukkan sos tomato. Kemudian masukkan kacang peas, cili merah dan bawang besar. Gaul hingga rata.
4. Taburkan daun sup dan tutup api.
5. Hidang bersama nasi atau garlic bread.
No comments:
Post a Comment