Wednesday, November 22, 2017

Enoki Crunchy

Jom buat Enoki Crunchy...Senang dah mudah jer!



Bahan:
2 pek cendawan enoki
3 sudu tepung gandum
1 sudu tepung jagung
Garam secukup rasa
Lada Sulah
Sedikit serbuk cili (jika suka)
1 biji telur
***Jika mahu senang pakai je tepung serbaguna/ tepung goreng ayam yg telah siap dicampur.


Cara:
1. Potong akar cendawan enoki. Bersihkan.
2. Bahan tepung dan perasa di satukan di dlm besen/ bekas.
3. Pukul telur utk buat bahan celup cendawan enoki.
4. Panaskan minyak dalam kuali.
5. Celupkan cendawan enoki ke dalam telur. Kemudian taburkan bahan tepung tadi ke atas cendawan. Tabur rata.
6. Goreng hingga cendawan keemasan.
7. Sedia untuk dimakan bersama hidangan.



SELAMAT MENCUBA!!

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin