Nie lauk malas aku..disebabkan dah ada bendi, masak aje laa ikut suka. Mula nak masak kari. Tapi tak jadi la plak. So, goreng santai & bantai aje laa...janji sedap...
Bahan-bahan:
8 batang bendi (dipotong serong - sederhana tebal) - direndam air garam utk hilangkan lendir
1 biji bawang besar (dihiris)
2 ulas bawang putih (dihiris)
1 biji cili merah (dihiris)
1 keping fish cake (dihiris)
2 sudu cili giling
1 sudu kicap cair
Sedikit lada sulah
Garam (secukup rasa)
Cara-caranya:
1) Masukkan bawang besar, bawang putih & cili merah. Tumis hingga layu.
3) Tumis hingga naik bau dan kemudian masukkan cili giling. Tumis hingga cili giling masak.
4) Masukkan bendi yang telah dipotong serong
5) Masukkan kicap cair dan lada sulah serta garam secukup rasa.
6) Setelah masak boleh dihidang bersama nasi putih serta lauk lain.
SELAMAT MENCUBA!